compri tapes
Regali Foc Nou
 

           

  Untitled Document
Déu és raonable   Comprar
El llibre de Santiago Ramentol és un llibre que parla de ciència i de religió, dirigit a creients, no creients i agnòstics. Està adreçat, en primer lloc, als creients amb el propòsit de fomentar l'esperit crític, sense pors, davant d'unes jerarquies religioses que han monopolitzat la imatge i el missatge de Déu, sense que sovint això hagi millorat especialment la riquesa espiritual ni la capacitat humana d'exercir la intel·ligència. Déu també podria no existir. Però aquest llibre fa una aposta audaç, arriscada, potser temerària: existeix.

Aquest llibre no pretén imposar res en nom de ningú. És per això que també està dirigit als no creients i als agnòstics, especialment aquells que pensen la ciència ha triomfat sobre la religió. Parteix de la idea que hi ha motius suficients per plantejar la gran pregunta i també hi ha arguments per fer trontollar qualsevol resposta precipitada.

Però aquest llibre vol reivindicar, sobretot, la racionalitat, el coneixement i la intel·ligència, com el més gran patrimoni humà. Integrar les religions en el món de la raó podria ser un pas important per evitar una tendència al sectarisme, al dogmatisme, al fanatisme i al fonamentalisme, que tantes desgràcies han originat al llarg de la història humana. Introduir-hi grans dosis de tolerància, de relativitat, de sentiment democràtic i d'amor a la llibertat probablement podria convertir les religions en un punt de trobada de tots els esperits inquiets.

Santiago Ramentol és doctor de Ciències de la Informació, periodista i professor titular de Comunicació Científica a la UAB. Entre altres, ha estat director d'informatius diaris en català a TVE Catalunya, redactor en cap d'El Periódico de Catalunya (Ciència i Cultura), director del diari Avui, director de Ràdio Estel, i director de Ciència & Vida. És autor entre altres llibres de Els silencis de la ciència i Teorías del desconcierto. Des de l'any 2000 realitza la pàgina mensual de ciència i fe de la revista Foc Nou i és membre del Consell Editorial de la revista. Des del mes de febrer és subdirector general de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya

 
  Comprar
   
   
  Comprar

Aquest llibre aplega les conferencies i intervencions més importants que es van fer en el II Congrés de l'Associació "Cristianisme al Segle XXI" sobre el nomenament de bisbes. La trobada va estar precedida d'un treball rigorós elaborat per Joan Estruch, una enquesta sobre el sistema actual d'elecció deis bisbes i sobre les possibles alternatives. Les diverses propostes suggerides les trobareu també en aquest llibre, des de les més agosarades fins a les més possibilistes. Amb la publicació de les actes del II Congrés "Cristianisme al Segle XXI" i la difusió de les seves resolucions, recolzades per la immensa majoria deis participants a la trobada, l'Associació "Cristianisme al Segle XXI" pretén contribuir a una fe cristiana viscuda amb autenticitat dins d'un context institucional que l'afavoreixi.

Amb aportacions de José Ignacio González Faus (Bisbes per al Segle XXI) Antoni Calvó (La participació dels laics en els ministeris de l'Església), M. Josefa Amell (El Sínode de bisbes) i Ana Zugaza (Sobre la successió episcopal. Repercussions a la diòcesi de Bilbao).

   
   
  Comprar
   
   
  Comprar
   
   
   

ver sumario
Desembre  2012
n. 456
Què busques?
  
 
 
Darrers números
 

2012, nº 447

ver sumario

 

 

2012, nº 448

ver sumario

 

 

2012, nº 449

ver sumario

 

 

2012, nº 450

ver sumario

 

 

2012, nº 451

ver sumario

 

 

2012, nº 452

ver sumario

 

 

2012, nº 453

ver sumario

 

 

2012, nº 454

ver sumario

 

 

2012, nº 455

ver sumario

 Calvet, 56. Barcelona 08021. Tel. 93 200 51 45 / 93 201 00 96. Fax. 93 201 10 15.
redaccio@focnou.cat / www.focnou.cat