‘Foc Nou’ rep el reconeixement pels seus 50 anys en la Nit de les revistes i la premsa en Català

A l'esquerra, Màrius Serra. A la dreta, les revistes premiades que enguany feien 25, 50 i 100 anys | © Revista Auriga
A l'esquerra, Màrius Serra. A la dreta, les revistes premiades que enguany feien 25, 50 i 100 anys | © Revista Auriga

El director de Foc Nou, Jordi Pacheco, va recollir el reconeixement per part de l’APPEC (Associació Premsa Periòdica en Català) pel seu 50 aniversari de la publicació en la 24a edició de la Nit de les revistes i la premsa en català, celebrada el passat 6 de novembre al vespre al Casino l’Aliança del Poblenou.

Durant la cerimònia, que va aplegar 300 persones del sector comunicatiu d’arreu dels Països Catalans, es van lliurar, entre altres, els premis a millor publicació, millor reportatge i millor disseny editorial, d’acord amb la deliberació del jurat de la Nit  de les Revistes i la Premsa en Català, i el premi a millor portada, escollit a  través de votació popular.

A més, la Junta de l’APPEC va distingir el periodista  Enric Calpena (Premi Comunicació), la Llibreria Ona Pau Claris (Premi  Cultura) i l’entitat Cultura Activa d’Andorra (Premi Societat) per la seva  tasca en la promoció i divulgació de la llengua i la cultura catalanes, en un context advers i en què necessiten un impuls decidit i constant.

En una gala presentada pel periodista Màrius Serra, tampoc no van faltar el bon humor i les reflexions sobre l’acte de la lectura, on no només hi intervé qui escriu, sinó també, i sobretot, qui llegeix. Recordava que, en darrera instància, som tots els que juguem aquest paper de receptor, i que és aquest el principal suport de la cultura escrita.

Així, el president de l’APPEC, Germà Capdevila, va defensar en el seu discurs el sector editorial de les revistes com un “refugi del bon periodisme”, fet a foc lent i un antídot perfecte en un món governat per la immediatesa i la desinformació. També va tenir unes paraules de solidaritat per a les famílies afectades per la DANA, al País Valencià, amb el record especial de la revista Camacuc, la seu de la qual va quedar devastada a Paiporta. 

Redacció

Comparteix

Contingut relacionat