Director
(Girona, 1980) Periodista especialitzat en la cobertura d’informació cultural i socioreligiosa. Director de Foc Nou i col·laborador de diversos mitjans escrits i audiovisuals. Graduat en Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya i membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Directora d'art
(Barcelona, 1978) Tècnica superior en disseny gràfic, en especialitat de gràfica publicitària. Treballa per a l’editorial El Ciervo des de setembre de 2004. És l’encarregada de la maquetació i el disseny de les revistes Foc Nou i El Ciervo. Té la seva pròpia empresa de serveis editorials, on ofereix el servei «claus en mà» de producció editorial.
Administració
(Barcelona, 1986) Va estudiar Belles Arts i està especialitzada en Pedagogia de les Arts Visuals (UB) i gestió cultural (UOC). Ha treballat en diferents departaments d’administració i gestió i organitza, de forma independent i altruista, esdeveniments culturals a entitats que fomenten la cohesió social. S’encarrega de la gestió de la publicitat i les subscripcions a la revista.
Capellà i periodista
(Tiana, 1959) Rector de la parròquia de Santa Maria del Taulat i Sant Bernat Calbó, al barri del Poblenou de Barcelona. Ha estat consiliari del Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians de Catalunya (MUEC) i ho és del Moviment de Professionals Catòlics. Professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i col·labora en diversos mitjans escrits i radiofònics.
Periodista
(Málaga, 1973) Llicenciat en Periodisme per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Ha treballat a Ràdio Estel, a Ràdio Calella Televisió i a Ona Malgrat. Actualment dirigeix i presenta el programa Paraules de Vida de Catalunya Ràdio. A més, és Coordinador de Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Malgrat de Mar (Maresme).
Periodista
(Barcelona, 1984) Va estudiar Periodisme (UAB), Cultura de Pau i Gestió de Conflictes (UAB) i Mediació professional (UPF). Ha treballat en diferents departaments de comunicació dins el tercer sector: Fundació Arrels, Cristianisme i Justícia, Co-operation Ireland i Migra Studium. Des de 2006 col·labora amb la redacció d’ El Ciervo on s’elaboren les revistes de Foc Nou i El Ciervo, primer com a redactora, després com a cap de redacció i ara en el consell de direcció. Actualment, és responsable de comunicació a la Fundació Social de les Filles de la Caritat.
Periodista i filòloga
Cap de redacció de la revista El Ciervo des de principis de 2013. És llicenciada en Periodisme per la UAB i en Filologia hispànica i Teoria de la literatura per la UB.
La fe sota sospita
(Barcelona, 1967) Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (1993), Doctor en Teologia (1997) per la Facultat de Teologia de Catalunya i Doctor en Pedagogia (2018) per la URL. Catedràtic de Filosofia a la Universitat Ramon Llull. Especialista en l’obra de Søren Kierkegaard, ha publicat més de cent assaigs de caràcter filosòfic, ètic i antropològic sobre diferents temes.
Des de l’interior
(Algesires, 1950) Capellà de diverses parròquies rurals de la Vall del Llobregós, a la Segarra. Abans havia estat secretari del bisbe Moncadas a Solsona i va combinar la tasca de rector amb l’administració general del bisbat solsoní i impulsor del mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra. Va participar com a ponent en el primer Congrés de Cristianisme, església i societat al segle XXI (Barcelona, 1999). Fa 15 anys que dirigeix la revista local Llobregós Informatiu, de la qual va ser fundador juntament amb un grup de voluntaris.
Ran de terra
(Barcelona, 1956) Llicenciada en filologia alemanya i treballadora social. Membre de l’ ACO (Acció Catòlica Obrera) i del Centre de Pastoral Litúrgica. Membre de la redacció de les revistes L’Agulla i Viladecans Punt de Trobada, col·labora amb l’associació de familiars del taller ocupacional Caviga, de Viladecans, amb els Amics del Miracle i amb la secció de litúrgia de Catalunya Cristiana. És baixeta i grassoneta, té el colesterol alt, però no en fa gaire cas; va a la piscina dos cops per setmana i s’ho passa la mar de bé. Li agrada la música, fer puzles i teòricament llegir, encara que el temps de debò el dedica al Candy Crush. De tant en tant fa vida familiar entre escrit i escrit amb en Josep, el seu marit (un dels fundadors de Foc Nou) i el seu cunyat Jordi, que viu amb ells, i es fa estimar.
Llegir, mirar, escoltar
(Balaguer, 1940) Escolapi, mestre i llicenciat en Teologia. Ha treballat en el camp educatiu, en escoles reglades i en educació d’adults. Ha estat president de Setem i gerent de la Fundació Servei Solidari.
Fronteres enllà
(Mataró, 1953) Periodista i llicenciada en Filologia catalana per la UAB. Corresponsal a Catalunya del setmanari El Siglo, de Madrid. Directora del programa «Cruïlla d’Europa», de Mataró Ràdio. És la coordinadora europea de la Xarxa global GAMAG EUROPA. Directora de La Independent, agència de noticies amb visió de gènere —producte de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT)—. També forma part de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Professora associada de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Col·labora amb Foc Nou, El Ciervo, Catalunya Cristiana i Ràdio Estel.
Camins de pau
(Barcelona, 1974) Doctor en Història Contemporània (amb una tesi doctoral sobre la Història del pacifisme i la noviolència), i Màster en Història Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també es va llicenciar en Història, especialitat Moderna i Contemporània. És professor de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Internacional de Catalunya, professor col·laborador dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya i docent de les Aules Universitàries de la Gent Gran. És el fundador del Centre d’Estudis de la Noviolència de Catalunya, i els seus camps de recerca se situen en la història de la pau, dels conflictes i de la violència, i el vincle entre les religions, la noviolència i la pau. Publica articles, dossiers, capítols de llibres i llibres d’autoria única, tasca que combina amb la participació en revistes divulgatives i, en ocasions, col·laboracions amb els mitjans de comunicació.
Tribuna
(Argentina, 1974) Combina la seva feina de dinamitzador comunitari amb la de periodista i crític literari. És col·laborador de les revistes El Ciervo, Foc Nou i la plataforma digital Núvol.
En veu alta
(Barcelona, 1958) Va estudiar a França, on va passar la seva infantesa i part de la seva joventut. Professor a centres d’ensenyament francesos de Barcelona i actualment cronista en diversos mitjans de comunicació.
Cinema
(Barcelona, 1950) Capellà diocesà de Barcelona. Doctor en Teologia moral, ha estat professor titular d’Ètica professional i Antropologia de la Universitat Ramon Llull fins a la jubilació. Segueix impartint classes de Teologia moral a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Col·labora pastoralment a l’agrupació de parròquies del Poble-sec de Barcelona.
Pupitre
(Barcelona, 1956) Ha exercit de profesor de Llengua i Literatura Castellanes. Actualment assessora processos de transformació educativa. Ha estat membre de l’equip directiu que impulsà el projecte d’innovació Horitzó 2020; va ser director adjunt de Jesuïtes Educació i director general de l’escola Joan XXIII de Bellvitge. És co-autor dels quaderns Transformant l’educació.
En veu alta
(Tarragona, 1936) Escriptora i articulista. Ha escrit una setantena de llibres entre novel·la, poesia i viatges, i prop de 300 contes, la majoria per adults, que surten periòdicament en premsa. Ha obtingut els premis més importants de la Literatura catalana ( Sant Jordi, Josep Pla, Carles Riba, dues vegades el de la Crítica, entre altres).
En veu alta
Llicenciada en Física. Ha estat professora en educació no formal, tutora de la Universitat Nacional a Distància (UNED) i tècnica en al Diputació de Barcelona. Ha estat la fundadora del Centre Delàs d’estudis per la Pau i vicepresidenta de Justicia i Pau. Ha estat presidenta de la Federació Catalana d’ONG per la Pau i directora de l’Institut Català Internacional per la Pau. Pacifista experta en Economia de defensa i comerç d’armes.
En veu alta
(Mataró, 1968) Cap de comunicació de Fragmenta Editorial. Tècnic en Protocol i Relacions Institucionals, ha estat regidor durant vint anys i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Mataró, a més d’ocupar diverses responsabilitats polítiques. Actualment és membre del Consell de Redacció de CatalunyaReligio.cat i col·labora a les revistes Valors i Foc Nou i al digital Capgròs. Escriu al blog www.ramonbassas.cat.
Espiritualitat
(Sant Andreu de Llavaneres, 1939) Doctor en Teologia, especialitat Moral. Ha estat professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser Degà-President de la Facultat i Vice-degà. S’ha dedicat a la pastoral amb els promesos, essent Consiliari Diocesà del CPM, Internacional i de la Federació Espanyola. Entre altres obres, ha escrit Fent camí amb les parelles, 3a. ed. 2007, i La vida cristiana. Teologia moral Fonamental, 2004.
Llegir, mirar, escoltar
(Gironella, 1963) és Doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió i expert professional en Ciències Islàmiques. És professor de la Universitat Ramon Llull —on és investigador principal del Grup de Recerca «Identitat i Diàleg Intercultural»— i dels Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona i de Vic.
Música
(Tarragona, 1966) Teòleg format al monestir de Montserrat, ha estudiat litúrgia a l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona. Col·labora al Centre de Pastoral Litúrgica, on és responsable de les publicacions musicals. Ha col·laborat en la redacció de la Història de la música catalana, valenciana i balear, d’Edicions 62. Viu a Tarragona. Dirigeix els cants en les celebracions de la Catedral.
Què m'expliques
(Vilanova i la Geltrú, 1957) Professor de música i tècnic de convivència i equitat. Ha estudiat Ciències Religioses. Organista i compositor a la parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Membre de l’ Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.
Re-Trivium
(Barcelona, 1983) Historiador de l’Art, especialitzat en música (UB) i Màster en Música com art interdisciplinar (UB). Des de l’any 2000 ha publicat nombroses ressenyes i articles en una trentena de mitjans de comunicació tant en premsa local, setmanaris, revistes musicals i culturals. Des de 2009 ofereix conferències regularment, l’any següent va entrar com a crític musical del Diari de Sabadell (2010) i col·labora als programes «Parlem d’òpera» i «L’espia de Mahler» de Ràdio Sabadell. Actualment prepara diversos llibres sobre música. Escriu la secció Re-Trivium per a Foc Nou des del març de 2016.
Petit Cercle
(Mallorca, 1969) Músic professional i professora d’aquesta matèria a una escola de Mataró, feina que combina amb l’escriptura. Autora del blog idò (www.mariaescalas.cat). Ha publicat un recull d’articles i dues novel·les. Fou finalista al Premi Sant Joan de novel·la i obtingué el premi La Llança de Sant Jordi, atorgat per Òmnium Cultural, amb la seva primera novel·la.
En ruta
(Blanes, 1975) Llicenciat en Filologia Catalana (UAB) i té un Màster en direcció d’empreses radiofòniques (UAB). Ha exercit de periodista en diversos mitjans com Diari de Girona, Ràdio Barcelona-Cadena SER (Carrusel Catalunya), Ràdio Nacional d’Andorra, Ràdio Estel, Ràdio Blanes o Ràdio Calella Televisió, on també ha estat director durant 12 anys. Actualment treballa de professor de Llengua i Literatura catalanes en un institut de secundària, on ha impulsat i coordina Serrallarga Ràdio, una ràdio online educativa.
Cultura
(Alcover, 1992) Graduat en Filologia Hispànica per la Universitat Rovira i Virgili. Ha treballat com a periodista a El Punt AVUI en gaudir d’una beca el 2014 i ha estat professor de llengua en diversos centres i instituts de formació del Camp de Tarragona. També col·labora en mitjans escrits com El Vallenc i Diari de Tarragona.
Doctor en Història