Últims dies per presentar candidatures al XIX Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari

Cartell del XIX Memorial Joan Gomis
Cartell del XIX Memorial Joan Gomis

El pròxim 19 de juliol es tanca la convocatòria del XIX Premi Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari que, amb les modalitats d’obra i de trajectòria periodística, vol donar un reconeixement a projectes o carreres de la professió que treballin des de la solidaritat i l’humanisme, i facin una tasca de visibilització de les desigualtats a qualsevol lloc del món.

Els guardonats, que seran un per cada modalitat, rebran un premi dotat amb 1500 euros, a més d’una il·lustració original de Joan Gomis Sanahuja; periodista, escriptor, dibuixant i activista social reconegut pel seu compromís a favor de la pau i els drets humans, i que va inspirar, fa gairebé vint anys, els valors d’aquest memorial.

Són més d’una desena les entitats que cada any el convoquen i constitueixen un jurat amb diversos representants: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. També compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament.

A mitjan novembre, el Col·legi de Periodistes de Catalunya obrirà les portes a tothom que vulgui assistir a l’acte de lliurament del premi, que inclourà també un col·loqui amb els guanyadors.

Les persones interessades a participar-hi, ho poden fer a través d’aquest enllaç.

Comparteix

Contingut relacionat