Armes indiscriminades, víctimes innocents

Salvador Ramos, autor de la matança a l'escola texana
Salvador Ramos, autor de la matança a l'escola texana

El passat 25 de maig de 2022 va tornar a repetir-se una nova escena dantesca en una escola dels EEUU. El dia que va complir 18 anys, Salvador Ramos va comprar dos rifles d’assalt i es va dirigir a la seva antiga escola de primària a Uvalde, Texas, on va matar 19 nens d’entre 8 i 10 anys i dues mestres. Abans, l’agressor havia disparat també a la seva àvia.

Malauradament, aquesta és una situació que es repeteix amb regularitat en entorns escolars o laborals: en el que va d’any s’han produït més de 200 tirotejos massius a EEUU, segons informa el diari El País. Les reaccions de les diferents personalitats davant dels fets no s’han fet esperar: el president Joe Biden, el Papa Francesc, el president del Consell Europeu, Charles Michel, Pedro Sánchez, el Secretari de les Nacions Unides, António Guterres, esportistes de renom… tots ells s’han mostrat commocionats davant d’una realitat de la qual la societat nord-americana comença a estar ben farta.

La qüestió és quan es prohibirà que les persones puguin tenir armes a casa, siguin pistoles o fusells d’assalt. Ha quedat molt demostrat que estar en possessió d’armes no garanteix més seguretat, ans al contrari: tenir armes incrementa el risc que siguin utilitzades per qualsevol revenja personal.

¿Quantes morts seran necessàries per acabar amb el poder dels lobbys de les armes, de les empreses que les fabriquen? ¿Fins quan estarà permès que hi hagi polítics que cobrin sobresous de les empreses fabricants d’armes per què defensin els seus interessos. Tots els presidents dels Estats Units han lamentat actes com aquests, però cap d’ells ha aconseguit restringir l’accés dels ciutadans a les armes. El gran pas ha de ser prohibir que els ciutadans tinguin armes a casa. Evitaria matances com aquesta i evitaria el mercat il·legal cap els narcotraficants de l’Amèrica Central i del Sud.

No es lamentin tant i actuïn!

Comparteix

Contingut relacionat