Espanya bat el rècord dexportació d’armes

Fileres d'armes recolzades en el terra
Fileres d'armes recolzades en el terra

Espanya ha batut novament el rècord d’exportacions d’armes. Any rere any, comprovem que les xifres d’exportacions d’armes al món s’incrementen. Solament els sis primers mesos de 2023 el govern espanyol va autoritzar les empreses a vendre 13.172 milions d’euros en armes i les empreses van exportar 1.753 milions d’euros. Els dos països que més armes han rebut per part de l’executiu de Pedro Sánchez han sigut l’Aràbia Saudita i Ucraïna. Més armes per alimentar els respectius conflictes que protagonitzen aquests dos països. Mai la indústria espanyola ha fabricat i exportat com ho està fent en aquests anys.

Els governs comparteixen la doctrina de la dissuasió, les armes proporcionen seguretat i defensa, cosa que incita a viure en una cursa permanent de fabricar, vendre i comprar armes, cada estat busca tenir més poder destructor, que les seves armes puguin destruir més que les del seu adversari. Una cursa basada en valors masculins com la força o la capacitat d’esclafar sense miraments al teu contrincant.

Fa milers d’anys que utilitzem la mateixa doctrina i la mateixa estratègia de destrucció. En aquest temps, les grans millores per la vida han estat els avenços en medicina, en alimentació o en la invenció de màquines com la rentadora o la cuina de gas, que han millorat la nostra vida. Les armes no ajuden al progrés, més aviat al contrari, sostreuen recursos necessaris per mantenir la vida i si es fan servir provoquen mort i destrucció. Cada dia tenim imatges de la destrucció d’habitatges, hospitals, escoles, plantes de potabilització d’aigua o centrals elèctriques, gent amb dificultats per trobar aliments i cuinar-los.

Per acabar amb el flagell de la guerra cal acabar amb el negoci de les armes. Cada cop que hi ha una guerra s’incrementen les demandes d’armes a la indústria i aquestes pugen el seu valor en borsa. Les crisis econòmiques no passen factura a aquesta indústria, que genera immensos beneficis produint armes de manera incessant i creant nou prototips ideats per matar cada cop amb més eficàcia.

Comparteix

Contingut relacionat