Jorge Velasco: “Els joves haurem de donar continuïtat al llegat del papa Francesc”

Jorge Velasco
Jorge Velasco

En Jorge Velasco és de Premià de Mar, aquest curs ha acabat la carrera d’història i la seva perspectiva és la de poder fer el màster de professor el curs vinent per ser professor de secundària. Considera que la trobada amb el papa Francesc i el jovent d’arreu del món a Lisboa serà “una experiència única”.

¿Per què has decidit anar a la JMJ?

A la meva parròquia tenim un grup de joves on cada setmana comentem algun aspecte sobre la nostra vida del dia a dia des d’un punt de vista cristià. Vaig decidir-me a participar en la JMJ per l’alegria que m’ha donat que els nois i noies de la parròquia s’hagin implicat tant en poder anar a Lisboa, fent activitats per recaptar diners; a més que penso que és una experiència única de poder veure el papa Francesc i ajuntar-nos tot el jovent cristià d’arreu del món.

¿Vas heretar la fe de la teva família, dels teus pares?

Sí. La meva família és creient majoritàriament, tot i que mai m’he sentit pressionat per creure-hi. Sempre, des de ben petit, m’han donat la llibertat d’escollir rebre els sagraments i de continuar formant la meva fe cristiana en comunitat.

El fet de ser catòlic, ¿et fa sentir diferent dels altres?

No. Tot i que actualment sí que crec que hi ha una tendència a segregar a tothom i a posar-nos etiquetes per diferenciar-nos. Per mi el fet de ser cristià és justament creure que tots som fills de Déu i iguals davant els seus ulls. El que sí que pot ser diferencial, en aquest cas, és la manera d’expressar obertament la fe; una qüestió que, tot i creure molta més gent de la que pensem, no s’atreveixen a mostrar-ho per por a què diran.

¿Parles de Déu, o de l’Església, amb els teus amics?

Sí, i de manera oberta sense gens de por. I és que crec que no ens hem d’amagar pel fet de ser cristians; de la mateixa manera que la gent que va contra l’Església catòlica i el cristianisme, la major part dels cops sense cap coneixement, tampoc ho fa.

¿Parles habitualment amb els avis o la gent gran?

M’agradaria fer-ho, ja que la seva trajectòria de vida pot donar-me consells que només ells saben per l’edat. I, tot i que no ho faig sovint, m’agradaria fer-ho més.

¿Què penses del papa Francesc?

Crec que és un Papa que està fent coses molt bones per adequar l’Església catòlica als nostres dies; donant-li l’empenta que necessita per mantenir viva la fe catòlica i, sobretot, sempre pensant en els joves, els qui haurem de continuar el seu llegat.

Redacció Foc Nou

Comparteix

Contingut relacionat