Màgia i aventures: regals literaris per a petits somiadors en el dia de Reis

Imatge d'una pila de llibres | © Unsplash, Kimberly Farmer
Imatge d'una pila de llibres | © Unsplash, Kimberly Farmer
Pètals, màgia i superxou | © PAM
Pètals, màgia i superxou | © PAM

Títol: Pètals, màgia i superxou

Text: Anna Fité Salvans

Il·lustracions: Emma Schmid

Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2023

Edat recomanada: A partir de 3 anys

Pàgines: 84

Preu: 13,30 €

La cotorrina ens explica aquesta història: el Leo somnia de ser mag, però no té gens d’èxit. Un dia, roba la vareta a un mag i, per art de màgia, apareix la Tamina a la seva vida, i es convencen, després de sentir una conta-contes a una biblioteca parlant de la flor romanial, que en algun lloc del món hi ha d’haver amagades llànties amb un geni dins, catifes voladores, varetes o pólvores màgiques, amb les quals podrien fer realitat els seus desitjos. Surten a buscar-ho, en el seu viatge trobaran una vaca que canta, parla i balla, i amb l’ajut de la cotorrina aconseguiran la regadora màgica, amb pètals de la flor romanial, i… No us vull espatllar el final d’aquest conte, però acaba lligant ficció i realitat, i acaben pensant que sí, potser sí que és veritat això que ens explica la cotorrina, perquè és clar, ella ha tastat els pètals de la flor romanial i pot parlar. Un llibre simpàtic, una aventura, una exaltació a l’amistat, un festival de fantasia (De veres, una regadora màgica? Una vaca guardiana i malhumorada? És hilarant!)

Carta d’una mare | © Nubeocho ediciones
Carta d’una mare | © Nubeocho ediciones

Títol: Carta d’una mare

Autora: Raquel Díaz Reguera

Editorial: Editorial Nubeocho ediciones

Any: 2023

Edat recomanada: A partir de 7 anys

Pàgines: 32

Preu: 14,90 €

Un àlbum il·lustrat d’una gran tendresa. La carta que la mare escriu a la filla, dient-li com voldria protegir-la de tot. Però no pot, perquè si ho fes, la filla no aprendria moltes de les coses que necessita aprendre per a fer-se gran. Tots els que tenim fills hi hem passat, per aquest moment: el dolor d’acceptar que els fills han d’aprendre per si sols, que no els podem estalviar el dolor, els dies aspres, les dificultats, perquè fent-ho, els estaríem manllevant un aprenentatge. Aquest àlbum, doncs, va d’això. Sovint quan comento aquestes obres, penso que no són per a les criatures, sinó més aviat per als adults. Ens ajuden a processar aquests sentiments. Quan neix una criatura, de fet, també neixen un pare i una mare, que necessiten aprendre.

La cova de les llegendes | © Editorial Voliana
La cova de les llegendes | © Editorial Voliana

Títol: La cova de les llegendes

Autora: Imma Romeu

Editorial: Editorial Voliana

Any: 2023

Edat recomanada: A partir de 13 anys

Pàgines: 222

Preu: 16,00 €

El Carles se’n va a viure a un poble del Maresme, on farà noves amistats amb qui viurà una aventura increïble: descobriran una porta del temps, viatjant cap al passat. Caminaran pel seu poble molt abans que fos un poble, i hauran d’enfrontar-se a un perill: que algú pugui manipular el futur. S’ha d’agrair a l’editorial Voliana llibres com aquest, que en podríem dir “de km 0”, i donin a conèixer llegendes populars i autors com Imma Romeu, a qui cal seguir de prop. Els temes dels salts en el temps és molt golafre, des de sèries de televisió, novel·les, etc. Està bé que hi hagi literatura juvenil de qualitat: no ens costarà que el jovent s’animi a llegir quan els oferim llibres ben escrits, com aquest.

Maria Escalas
Escriptora, música i professora
@MariaEscalas

Comparteix

Contingut relacionat