Arriba una nova edició del Premi Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari

Cartell del XVIII Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari
Cartell del XVIII Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari

El Memorial Joan Gomis ha obert la convocatòria d’una nova edició, la divuitena, del premi de periodisme solidari. El certamen en memòria de qui va ser president de Justícia i Pau i activista a favor dels drets humans es convoca amb l’ànim de reconèixer la tasca de periodistes implicats amb la visibilització d’iniciatives socials en suport dels col·lectius que pateixen més les desigualtats i les situacions de crisi.

El guardó promou un periodisme que fa visibles persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social o que destaquen pel seu compromís a favor de la solidaritat, la pau, els drets humans i l’entesa entre cultures i religions.

Sota aquest criteri, es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d’una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del memorial. El premi per a cadascuna de les modalitats està dotat amb 1.500 euros. Les persones premiades, a més, reben un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis.

Les entitats convocants del premi són Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou. El certamen compta amb el suport econòmic del Fons Català de Cooperació al desenvolupament.

En anteriors edicions, el Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari ha reconegut la tasca de Clàudia Frontino i la revista 5W (2022); José Naranjo i el projecte radiofònic ‘Mares migrants’ de Catalunya Ràdio (2021); l’Associació de Periodisme Fora de Quadre i el projecte ‘Sed de agua, sed de vida’ de Jairo Marcos i Mª Ángeles Fernández (2020); Sergi Cámara (2019); Lucas Font i Julia Fernández (2018); Pablo López Orosa i Rosa María Calaf (2017), Silvia Melero i el programa Solidaris (2016), Lola Hierro i Xavier Aldekoa (2015).

El termini d’admissió d’originals i candidatures d’enguany finalitza el 25 de juliol de 2023 i les candidatures s’han de lliurar a través d’aquest formulari al lloc web de Justícia i Pau.

El lliurament de premis tindrà lloc a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya durant el pròxim mes de novembre.

Comparteix

Contingut relacionat