La figura de la dona en la història del cristianisme: tres recomanacions de ‘Foc Nou’ per a aquesta setmana

«Adam i Eva» de Tiziano
«Adam i Eva» de Tiziano
Mujeres de los papas
Mujeres de los papas

Títol: Mujeres de los papas

Autor: Bénédicte Lutaud

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 400

Preu: 23,50 €

Rere el títol un bon punt sensacionalista, en realitat s’hi apleguen cinc dones amb una història comuna: totes són contemporànies i van tenir una relació especial amb algun dels darrers papes: Pius XI, Pius XII, Joan Pau II, Benet i Francesc. El llibre vol il·lustrar i denunciar la invisibilitat de la dona dins les esferes més altes de l’Església. Amb un estil que enganxa, l’autora, periodista francesa, recrea la vida de Hermine, Pascalina, Wanda, Tekla i Lucetta. En molts moments el relat sembla una novel·la… però és real, i crític: és la punta d’un iceberg. Val la pena llegir-lo.


Las mujeres de san Pablo
Las mujeres de san Pablo

Títol: Las mujeres de san Pablo

Autor: Chantal Reynier

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 272

Preu: 22,90 €

Ultra Introducció, Conclusió, Annexos, Bibliografia i Índex onomàstic, el llibre té tres parts. La primera, a partir dels noms citats a les Cartes o als Fets, les estudia en el seu context social i geogràfic: moltes (una vintena) i molts dubtes. La segona, més específica, sobre el paper jugat per les dones en les comunitats i en les xarxes de creixement de l’evangelització. La tercera insisteix en els caires innovadors, sobretot la llibertat reconeguda. Cal continuar l’estudi, amb molts interrogants, per poder fer efectiu que no hi ha Crist sense Església, ni Església sense les dones


Las mujeres que fueron al sepulcro
Las mujeres que fueron al sepulcro

Títol: Las mujeres que fueron al sepulcro

Autor: Ianire Angulo Ordorika

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 64

Preu: 7,90 €

Un text a l’abast de tothom sobre el final de l’evangeli de Marc. En presenta les tres dones protagonistes i descobreix el missatge amagat entre línies. L’autora, professora de Sagrada Escriptura a Granada, ofereix una ajuda eficaç perquè el lector pugui reviure el text, fixant l’atenció ens els seus detalls i significació. Fins presenta, al final, una proposta de treball individual i en grup perquè la lectura resulti reflexiva i participada. Les curtes referències a altres passatges de Marc acaben d’arrodonir la proposta. Recomanable per a qui s’iniciï en aquest tipus de treball.

Andreu Trilla Llobera
Escolapi, mestre i llicenciat en Teologia

Comparteix

Contingut relacionat