Maria Marín: “Per difondre l’Evangeli la ràdio és interessant, però convé més el testimoni personal”

Maria Marín, presentadora de “La taula de l'Evangeli”
Maria Marín, presentadora de “La taula de l'Evangeli”

Maria Marín és comunicadora, dirigeix i presenta el programa “La taula de l’Evangeli”, de Ràdio Estel

El Dia Mundial de la Ràdio és una ocasió oportuna per aturar les màquines de l’arquitectura periodística i observar com, la ràdio, aquell germà gran de mitjans electrònics i d’última fornada com el que tenen davant seu, camina a pas lent però decidit. I ho fa amb la seva necessitat constant d’arribar a totes les orelles, siguin de persones cristianes o no, a través del que la radiofonista i una de les veus de Ràdio Estel, Maria Marín (Balsapintada, Múrcia, 1955), considera cabdal: “la Veritat”.

¿Quina és la seva vinculació actual amb el món de la ràdio i des de quan i com hi ha estat vinculada?

Actualment col·laboro amb Ràdio Estel en el programa La taula de l’Evangeli, que s’emet el diumenges a les 10:00 hores i es pot recuperar també pel web de l’emissora: hi comentem durant 25 minuts les lectures de la missa de cada diumenge, amb dos tertulians.

Vaig començar la meva vinculació amb la ràdio portant un programa sobre salut l’any 1998, a Ràdio Principat, aleshores emissora del Bisbat d’Urgell, a petició del bisbe Joan Martí i Alanis.

¿Quins valors li ha ensenyat la ràdio, personalment?

La importància de l’autenticitat, de ser imparcials, de ser responsables en transmetre la Veritat i de ser testimonis de l’Evangeli.

Sovint es diu que la ràdio és un mitjà per conèixer el món que ens envolta d’una manera més reposada, sense la necessitat d’estar dedicant-hi tots els sentits. Digui’m, ¿creu que l’Evangeli i la paraula de Déu s’han de difondre precisament així per comprendre’s en tota la seva dimensió?

Sí, és una via de transmissió interessant, però crec que el testimoni personal hauria d’ocupar un lloc primordial en la difusió de l’Evangeli i de la Paraula de Déu.

¿Quin és el millor moment que li ha regalat el seu pas per les ones?

Jo diria que n’hi ha hagut diversos (bastants!) de moments excel·lents en la meva experiència a la ràdio, sobretot m’han resultat molt enriquidors, ja que hi he pogut conèixer més a fons les persones.

¿Com és d’important un mitjà com la ràdio per arribar a totes les capes de la societat les voluntats d’una comunitat religiosa? 

Sens dubte que la ràdio és un mitjà valuós per a fer arribar el pensament religiós arreu, tenint en compte que mai no cessa la recerca de valors espirituals.

¿A qui hauria volgut entrevistar si hagués tingut la sort de fer-ho?

Al papa Francesc.

No hi ha dubte que les programacions radiofòniques en clau religiosa, fetes en català i castellà, superen de llarg les televisives pel que fa al temps d’emissió. I, gràcies a això, la ràdio pot oferir un contingut tan divers i ampliat de les múltiples facetes del cristianisme que no el trobaríem ni en aquest canal ni en cap altre, ¿no ho creu?

Sí, ho crec! I espero que continuï essent així!

Xavier Pete Vega
Periodista
@petexavier

Comparteix

Contingut relacionat