Reflexions sobre el Parenostre i un recull de pregàries: recomanacions de ‘Foc Nou’ per a aquesta setmana

Una paret de llibres amuntegats | © Tim Wildsmith - Unsplash
Una paret de llibres amuntegats | © Tim Wildsmith - Unsplash
El padrenuestro
El padrenuestro

Títol: El padrenuestro

Autor: Leonardo Boff

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 192

Preu: 16 €

Des de l’aparició, en 1979, de l’O pai-nosso. A oraçao da libertaçao, s’han multiplicat les edicions en molts idiomes (la primera catalana és de Claret, 1983). Ara, San Pablo n’ofereix una nova edició, pulcra i agradosa de llegir, amb les notes a peu de pàgina i bibliografia al final. És una bona notícia poder veure reeditada altre cop aquesta obra ja clàssica. Com és sabut, els dos primers capítols són una introducció sobre el sentit i l’oportunitat de l’oració cristiana per excel·lència. La resta comenten cada petició, una per una. Bon llibre de meditació, no de lectura seguida.


El padrenuestro y los santos
El padrenuestro y los santos

Títol: El padrenuestro y los santos

Autor: Fernando Cordero Morales i Alberto Para Martínez

Editorial: PPC

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 128

Preu: 17,50 €

Com diu el subtítol, és una proposta catequètica per viure-la en família. Cada petició del parenostre ocupa un apartat, en el qual s’hi troba: una dinàmica introductòria amb presentació d’un sant o santa; una proposta diversificada per edats (nens, joves, adults, avis); una activitat familiar (música, cant, cinema…); un consell de compromís a partir del sant presentat; i una estructura per a la pregària final, que acaba amb la recitació del parenostre. L’esquema és repetitiu i no acabem d’imaginar a quin tipus de famílies va destinat. Amb tot, té idees útils i aprofitables.


Oraciones del caminante
Oraciones del caminante

Títol: Oraciones del caminante

Autor: Francisco Cerro Chaves

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 616

Preu: 27,90 €

Prologat pel cardenal Omella, aquest llibre de l’arquebisbe de Toledo és un recull de pregàries que segueix l’any litúrgic. Per a cada festivitat ofereix una breu introducció, els textos de l’eucaristia del dia (els diumenges, dels tres cicles), una pregària personalitzada i l’oració col·lecta del dia. Les pregàries, en un format com de poema, són l’aportació més original del llibre, variades de tema, depenent de la festivitat o el temps litúrgic, però semblants per l’estil. Pot ser una bona ajuda per preparar la celebració litúrgica o també per mantenir-ne un ressò ulterior.       

Andreu Trilla Llobera
Escolapi, mestre i llicenciat en Teologia

Comparteix

Contingut relacionat