Pensament, comunitat i música per arribar a Déu: les recomanacions de ‘Foc Nou’ per a aquesta setmana

Muntanya de llibres | © Hans-Jürgen Weinhardt - Unsplash
Muntanya de llibres | © Hans-Jürgen Weinhardt - Unsplash
Elogio de la vida feliz. Enseñanzas de Séneca a Lucilio
Elogio de la vida feliz. Enseñanzas de Séneca a Lucilio

Títol: Elogio de la vida feliz. Enseñanzas de Séneca a Lucilio

Autora: Isabel Martínez Moreno

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 220

Preu: 12,90 €

Sèneca, un dels grans exponents de l’estoïcisme, escriví al seu amic i deixeble Lucili cent vint-i-quatre Epistulae Morales, inspirades en la naturalesa i concebudes com un consol i com un mitjà per aconseguir la plenitud de la vita beata, caracteritzada per la pau, la consecució de la virtut i la tranquil·litat de l’esperit. L’editora d’aquest recull, experta en literatura i antropologia, fa la seva tria en homenatge a una parenta que l’hi inicià. Per bé que els pensaments estiguin distribuïts en capítols, es poden llegir amb fruit com a breus píndoles morals, en qualsevol ordre.


Relaciones humanas, relaciones divinas
Relaciones humanas, relaciones divinas

Títol: Relaciones humanas, relaciones divinas

Autora: Pablo Cirujeda

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 112

Preu: 12 €

L’autor, metge, sacerdot i psicòleg, presenta 25 reflexions breus, agrupades sota els epígrafs de: «Yo-conmigo», «Yo-contigo», «Nosotros» i «Dios con nosotros». L’objectiu és presentar la fe cristiana dins d’unes relacions saludables amb un mateix i amb els altres, en figura d’un Camí a recórrer en la confiança en recerca de sentit. I tot plegat en el món actual, amb referències ben explícites. Malgrat ser tan curt i discret, té una veritable força pel seu llenguatge comunicatiu i sincer. Les reflexions es poden llegir en l’ordre que es prefereixi, com a tastets d’un conjunt ben lligat.


Sabiduría antigua, arte contemporáneo
Sabiduría antigua, arte contemporáneo

Títol: Sabiduría antigua, arte contemporáneo

Autora: Marcello Silvestri

Editorial: San Pablo

Any: 2023

Població: Madrid

Pàgines: 136

Preu: 22 €

L’artista ofereix un conjunt de 54 peces, que han estat exposades en diferents indrets d’Europa i que recull aquest llibre. Totes inspirades en textos bíblics: Torà, Profetes, Salms, Evangelis i Fets, Cartes de Pau i Apocalipsi. Breus textos de l’autor acompanyen cada il·lustració, a més del text inspirador. Precedeixen una Presentació i una Introducció, i conclouen un Epíleg i una Biografia de l’artista. No es tracta d’una Bíblia en imatges, sinó d’unes imatges simbòliques d’art no figuratiu que suggereixen la Paraula. Pot ser un llibre de regal per a creients interconfessionals.

Andreu Trilla Llobera
Escolapi, mestre i llicenciat en Teologia

Comparteix

Contingut relacionat